Hos Jolix kan du köpa IT-konsulttjänster som ofta är svåra att hitta hos andra konsultbolag. Det gör att nästan inget av våra uppdrag är det andra likt och det finns inga färdiga paket att välja bland. Därför kommer här ett litet urval av vilken typ av tjänster som vi kan hjälpa dig med.

Är du redo för att starta e-handel?

Många tror att starta e-handel är väl ingen konst, det är ju bara att köpa en tekniklösning, göra snygga foton, en kul beskrivning och sen är det bara vänta på att ordrarna ska ramla in, eller?
Nja det är lite till som måste göras för att din webbshop ska fungera bra och det är inte alltid så lätt att hitta mod, inspiration och ork att komma igång som många tror, ibland kan man behöva lite hjälp på vägen och ett bollplank.

Underkonsult

Du hittar Fredrik Gustavsson som underkonsult till flera av de svenska större IT-konsultbolagen. Jag arbetar som en del i ett team hos respektive bolag. Om du sitter på ett IT-konsultbolag och behöver tillfälligt stärka upp i något projekt är du välkommen att kontakta mig då jag har lång erfarenhet av att agera som underkonsult.

Flytt av data mellan datasystem

När man byter datasystem kommer man till ett läge där data ska flyttas från det gamla systemet in till det nya systemet. Det dyker upp en situation där de gamla leverantörerna med de system som ska ersättas inte är så intresserade att hjälpa till med att data ska flyttas in i de nya systemen. Den nya leverantören har antagligen fullt upp med att sätta upp det nya systemet. Det är här vi kommer in i bilden och hjälper till med att ta fram en strategi för vilket data som ska flyttas, hur det ska flyttas och sedan till själva genomförandet.

Multikanalhandel

Om du står inför tankar på att arbeta med handel i flera kanaler så som fysisk butik, e-handel, kanske en papperskatalog eller en lösning där du vill nå ut via merförsäljningskanaler kan vi hjälpa dig att hitta rätt. Vi kan hjälpa dig att hitta en väg framåt med bästa lönsamhet per försäljningskanal. Vi har erfarenhet av de flesta e-handelslösningarna som används i Sverige.

Product Information Management

Funderar du på att ta kontrollen över ditt innehåll och produktbilder för att prioritera rätt och få ut största möjliga nytta med din personals tid. Vi har arbetat med lösningar för PIM längre än de flesta och har gedigen erfarenhet av många tekniska lösningar.

Systemarkitektur

Behöver ditt projekt någon som kan designa en lösning baserad på lång erfarenhet av både programvaror och många olika branscher? Då kan vi hjälpa till med systemarkitekturen för hur man bäst lägger upp en lösning för att dra nytta av de olika systemens och delkomponenternas styrka och navigera runt deras svagheter.

Expertkonsult

Om det finns en teknisk lösning där det är svårt att hitta någon med tillräcklig erfarenhet från olika lösningar för att hjälpa dig framåt oavsett om det gäller en integration, prestandaproblem, säkerhet eller att lösa tekniska problem så går det alltid att fråga oss. Det kan hända att vi har erfarenheten som krävs för att hjälpa till.